5 Kinderboeken op het niveau M5

5 Kinderboeken op het niveau M5

Lezen moet goed getraind worden. Met deze heerlijke kinderboeken op het niveau M5 zal dat voor jouw kind geen enkel probleem zijn.

 

De koningin met groen haarDe koningin met groen haar – Esther van der Ham

De katten Pebles en Pipi lezen in de krant dat de koningin plotseling groen haar heeft gekregen. Daardoor is het hele land in rep en roer.

Alsof het nog niet erg genoeg is, komt de keizer van het buurland op bezoek. En als er iets is waar de keizer een hekel aan heeft… is het aan de kleur groen.

Een vermakelijk, grappig en origineel kinderboek waar jonge lezers van zullen smullen.

 

Koen Kampioen en de superbekerKoen Kampioen en de superbeker – Fred Diks

Koen doet mee aan het schoolvoetbal. Er is een superbeker te winnen. Koen droomt ervan op die beker te winnen, maar dan moet hij misschien wel meer gaan trainen. Hij vraagt juf Loes om hulp. Eerst schrikt de juf van deze vraag, maar uiteindelijk besluit ze het voetbalteam van basisschool Maxima toch te gaan trainen.

Zal het team van Koen de superbeker in de wacht slepen?

 

MinoesMinoes – Annie M.G. Schmidt

Juf Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt en geeft kopjes. En ze houdt nog steeds van vogeltjes. Nu is de juf dan wel een gewone vrouw, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog regelmatig kats.

Deze klassieker hebben veel ouders waarschijnlijk ook gelezen. Het tijdloze verhaal van Annie M.G. Schmidt wordt gelukkig regelmatig in een nieuw jasje gestoken. Ook de kinderen van deze generatie zullen smullen van de avonturen van Minoes.

 

De GVRDe GVR – Roald Dahl

Nog zo’n tijdloos verhaal, ditmaal van meesterverteller Roald Dahl. In de GVR (Grote Vriendelijke Reus) kan Sofie op een nacht niet in slaap komen. Dan ziet ze iets door de straat lopen, zo hoog als een huis. Het grote wezen plukt haar uit bed en neemt haar mee. Het blijkt een reus te zijn…

Gelukkig is deze reus wel aardig. Hij is daarin wel de enige. Samen met de GVR bedenkt Sofie een slim plan om alle kinderen tegen reuzen te beschermen.

 

Boy, een jongen zoals ikBoy, een jongen zoals ik, Bikkels – Rian Visser

Cas is 9 jaar en vindt zijn levens tom. Zijn ouders zijn gescheiden en hij voelt zich niet begrepen. Wel kan Cas heel goed tekenen en daar haalt hij dan ook veel troost uit.

De nieuwe vriend van zijn moeder stimuleert Cas in het tekenen en dat komt hun band ten goede.

In dit boek zijn ook de stripverhalen die Cas tekent afgebeeld en te lezen.

 

Welk boek mag er volgens jou niet aan dit lijstje ontbreken?