5 Kinderboeken op het niveau E5

5 Kinderboeken op het niveau E5

Wil jij je kind nog meer laten lezen? Deze 5 kinderboeken zijn op het niveau E5 geschreven en leveren je kind vast en zeker leuke momenten op.

 

Jan de zakenmanBikkels, Jan de zakenman – Mirjam Oldenhave

Als Jan een winkel met tweedehands spullen bezoekt, ziet hij een bijzondere spaarpot staan. Het is een geldauto en zodra je er geld in wil stoppen, komt er een mannetje tevoorschijn om het aan te nemen en weer in de auto te verdwijnen.

Jan wil de spaarpot graag kopen en krijgt een week de tijd om het geld bij elkaar te verdienen. Hij knapt allerlei karweitjes op. Zal het hem lukken om de spaarpot bij elkaar te sparen?

 

Spekkie en sproet, oma vermistSpekkie en Sproet, Oma vermist – Vivian den Hollander

Spekkies oma is jarig en geeft een groot feest in het museum waar ze vroeger werkzaam was. Ze is daar echter niet alleen om een feestje te vieren. Ze is iets op het spoor en vraagt of Spekkie haar wil helpen.

Maar dan verdwijnt oma…

Spekkie en Sproet komen in actie om het raadsel te ontrafelen en oma terug te vinden.

 

Het geheim van de Olympische vlamHet geheim van de Olympische vlam – Gerard van Gemert

Finn heeft één grote droom: een gouden medaille winnen, net als op de Olympische Spelen.

Samen met zijn vriendin Tess bedenkt hij een plan om op school de Olympische Spelen te houden. In een vreemde hut in het bos vindt hij een stapel fakkels. Finn neemt er eentje mee. Maar of dat zo’n goed idee was…?

 

Circus Faldini en de onzichtbare manCircus Faldini en de onzichtbare man – Reina Ten Bruggenkate

Er gebeuren vreemde dingen in Circus Faldini. Een jongleur raakt vlak voor zijn optreden al zijn spullen kwijt, trapezeweker Jaro laat de Lenige Lisa uit zijn handen vallen en het gordijn wordt te vroeg open getrokken, juist op het moment dat mevrouw Faldini uit haar pakje scheurt.

Stuurt iemand met opzet alles in de war? Waarom en wie zou dat doen?

Sterke Stijn en Evy zijn vastberaden om de dader te vinden en hun circus te redden!

 

Haas en Konijn en een bos vol vriendenHaas en Konijn, een bos vol vrienden – Gerard Delft

Haas en Konijn maken allemaal leuke, gezellige avonturen mee die voor de lezers herkenbaar zullen zijn. De twee aandoenlijke dieren gaan vaak aan zichzelf voorbij als ze anderen willen helpen. Dat levert dan ook komische situaties op.

 

Welk boek mag van jou niet ontbreken op deze lijst?